top of page

מדריכי אווירובטיקה 

 

טיסה ממתחלקת למספר תחומים , טיסה ספורטיבית , טיסת מרוצים , טיסת 3D וגם טיסה אוירובטית. 

אווירובטיקה היא ענף ספורטיבי בתחום התעופה, הכולל ביצוע תרגילי טיסה ו"להטוטים" מורכבים באוויר באמצעות כלי טיס.

מטוסים אווירובטיים נדרשים להיות בעלי מבנה המאפשר עמידה בתאוצת כובד גבוהה (G-Force), עקב הלחץ הגבוה שפועל על גוף המטוס, כנפיו ורכיביו בהטיות ובתמרונים. קיימים מטוסים שנבנו במיוחד למטרה זו, ואחרים הם מטוסי קרב שעברו הסבה לאווירובטיקה.

חברי הצוות האווירובטי של צ'ילה, ה"האלקונס" (הניצים), נחשבים לאחד הצוותים האווירובטיים עם ההופעה המרשימה ביותר בעולם. הם טסים במטוס מדגם Extra 300, המצטיין בכושר תמרון מעולה, ונמצא גם בישראל.

את תרגילי האווירובטיקה מתכננים מראש על הקרקע , סוג של תכנון זה מצוייר על ידי שיטת Aresti . 

מצורף דף התרגילים הבסיסי של שיטה זו לעיונכם.

תחרות IMAC ישראל

 

מטרתה של תחרות ה (IMAC (International Miniature Aerobatic Club הינה לחקות את דפוסי האווירובטיקה של מטוסים אמיתיים באמצעות טיסנים נהוגי רדיו.. תחום זה החל לפעול בארה"ב בשנות ה 70 , אולם רק השנה ולאחרונה נפתחו שערי התחרויות למשתתפים מרחבי העולם , בניהם ישראל.

 למי פתוחה התחרות  ? 

התחרות םתוחה לכל מטיסי טיסני הרדיו במגוון רמות , אולם קיימת חוקה מפורטת אשר מגדירה את אופי המטוס איתו ניתן להתחרות. ראשית המטוס חייב להיות דגם מוקטן של המטוס האמיתי.

ישנן 5 רמות הטסה , רמת ה BASIC אשר פתוחה לכל ונותנת אפשרות ל"הרגיש" את רזי התחרות , רמה זו אינה מגבילה את סוג המטוס וגודלו.

שאר הרמות : Sportsman, Intermediate, Advanced & Unlimited , מחייבות שמוטת הכנף, חייבת לכל הפחות להיות 80" דהיינו 203 ס"מ או 76" לטיסנים דו כנפיים.

מהן סדרות ההטסה:

ישנן שני סוגי סדרות הטסה , הסדרה הידועה ( known) אשר מפותחת מידי שנה על-ידי IMAC בארה"ב, בשיתוף עם ה-FAI הבינלאומי, והסדרה הלא ידועה (Unknown).

שיפוט :

על מנת שנוכל להטיס טוב יותר ובהתאם לכללים , מצורף לינק ייעודי אשר מסביר כיצד יש לשפוט בתחרויות IMAC , ממולץ לצפות  על מנת להבין כיצד מחושב הציון הסופי של המטיס 

 

 

 

 

סדרות להורדה  :

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הסרטון הינו באנגלית

bottom of page